Królewska - Sala Bankietowa Królewska - Sala Bankietowa Królewska - Sala Bankietowa Królewska - Sala Bankietowa Królewska - Sala Bankietowa Królewska - Sala Bankietowa Królewska - Sala Bankietowa Królewska - Sala Bankietowa Królewska - Sala Bankietowa Królewska - Sala Bankietowa Królewska - Sala Bankietowa
aneta 15.09.2017
Monika i Marcin 26.08.2017
Asia I Michał 18.06.2017
Kasia i Karol 12.06.2017
Marta i Tomasz 12.06.2017
Anna i Waldemar 08.06.2017
Asia i Paweł 04.06.2017
Ania 23.05.2017
Krzyś 15.05.2017
Monika i Tomek 26.04.2017
Dom bankietowy "Królewska"
ul. Królewska 7
05 - 110 Jabłonna
Telefon: (+48) 022 766 26 06
Telefon: 0 606 552 262
Napisz do nas:
info@salabankietowa.pl
Prezentujemy mapę dojazdu do Sali Bankietowej od strony ul. Modlińskiej.
Zobacz mapę dojazdu...

Menu

Menu na rok 2016.


Menu  I

  • Zupy
  • Bulion Królewski z makaronem naleśnikowym, kawałkami  kurczaka i natką pietruszki.
  • Krem z grzybów leśnych, groszkiem ptysiowym i słodką śmietaną.

 

  • II dania
  • Polędwiczki wieprzowe z grilla na sosie kurkowym, pureé ziemniaczane i surówka z czerwonej kapusty.
  • Zapieczona pierś z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą, ziemniaki opiekane, surówka colesław
  • Pieczony łosoś w sosie koperkowym, grube frytki i surówka z sałaty lodowej.
  • Barszcz biały z jajkiem

 

  • Przekąski
  • Półmisek mięs pieczystych (ze śliwką, morelą, karkówka pieczona w bazylii, boczek z majerankiem i czosnkiem).
  • Półmisek pasztetów smakowych z ćwikłą (koperkowy, czosnkowy i z grzybami).
  • Tortilla z kurczakiem po meksykańsku.
  • Schab po warszawsku z musem chrzanowym.
  • Nóżki drobiowe.
  • Roladki z kurczaka z farszem mięsno - pieczarkowym.
  • Jajka sauté ze szczypiorkiem.
  • Śledź w oleju z cebulką.
  • Ryba po grecku.
  • Tatar wołowy - serwowany.

 

  • Sałatki
  • Sałatka włoska (feta, sałata lodowa, pomidory suszone, pestki słonecznika, sos ogrodowy).
  • Sałatka tradycyjna (jarzynowa).
  • Sałatka nicejska (tuńczyk, papryka konserwowa, oliwki, natka, makaron, majonez).
  • Pomidor z mozzarellą i sos pesto.
  • Cukinia faszerowana fetą z pomidorami na sałacie.
  • Marynaty (ogórek, papryka, pieczarki, patisony, cebulki).

 

  • Bufet deserowy
  • Świeże owoce krojone , ciasta domowe , słodycze, kawa , herbata.
  • Napoje zimne (cola, fanta, sprite, woda gaz., woda n/g, soki owocowe).
  • Tort weselny

 

  • Apartament dla Młodej Pary + beczka piwa 30 litrów do baru GRATIS.
  • Cena zestawu 230 złotych od osoby

 
Menu II

  • Zupy
  • Rosół z makaronem domowym.
  • Flaki wołowe po warszawsku.

 

  • II dania
  • Warkocz z karkówki wieprzowej z sosem żurawinowym, małe kopytka i surówka z buraczków marynowanych.
  • Półmisek Szefa Kuchni (żeberka z wędzarni, skrzydełka kurczaka zapiekane z rodzynkami, pieczarki faszerowane mięsem wieprzowym, drobiowe gordonki z szynki i sera oraz ziemniaki pieczone w tymianku, bukiet surówek: z kwaszonych ogórków i coleslaw).
  • Wołowina duszona w sosie własnym podana z kluskami z pary
  • Barszcz czerwony z pasztecikami mięsnymi.

 

  • Przekąski
  • Półmisek wędzonek (polędwica, szynka, baleron, kiełbasa, kabanosy).
  • Rożki ze schabu z musem jajeczno - chrzanowym.
  • Nóżki wieprzowe z groszkiem.
  • Roladki z kaczki z bakaliami.
  • Wybór pasztetów (ze słoniną, boczkiem) podany z żurawiną.
  • Rożki z szynki z musem serowo - ziołowym.
  • Półmisek jajek faszerowanych łososiem i pieczarkami.
  • Śledź w trzech smakach.
  • Tortilla z łososia (rukola, ogórek, oliwki, serek biały).
  • Schab ze śliwką w galarecie

 

  • Sałatki
  • Sałatka grecka z fetą.
  • Sałatka gyros (papryka, ogórek, kukurydza, kurczak, pekinka).
  • Sałatka królewska (kurczak, kukurydza, ananas).
  • Caprese z pesto.
  • Pomidor z ogórkiem i cebulką.
  • Marynaty (ogórek, papryka, pieczarki, patisony, cebulki).
  • Bufet deserowy
  • Świeże owoce krojone , ciasta domowe , słodycze, kawa , herbata.
  • Napoje zimne (cola, fanta, sprite, woda gaz., woda n/g, soki owocowe).
  • Tort weselny

 

  • Apartament dla Młodej Pary + beczka piwa 30 litrów do baru GRATIS.
  • Cena zestawu 230 złotych od osoby

 
Menu  III

  • Zupy
  • Rosół z jagnięciny z pulpecikami i makaronem
  • Krem pomidorowy z grzanką i słodką śmietaną.

 

  • II dania
  • Schab sauté w sosie myśliwskim, ziemniaki pureé i surówka wiosenna (warzywa sezonowe).
  • Kotlet de volaille (szynka, ser żółty), surówka z białej kapusty i duże frytki.
  • Szynka wieprzowa pieczona na grillu z kaszą gryczaną i buraczki zasmażane.
  • Żurek z jajkiem i kiełbasą.

 

  • Przekąski
  • Półmisek kiełbas polskich.
  • Małe tortille z sosem czosnkowym, kurczakiem i sałatą.
  • Kieszonki ze schabu z farszem jajecznym.
  • Polędwiczki wieprzowe i z kurczaka w panierce z dipami.
  • Roladki drobiowe w galarecie.
  • Rolada ze śledzia z musem jabłkowo - śmietanowym.
  • Sandacz i łosoś w salsie meksykańskiej.
  • Rolada warzywna (cukinia, bakłażan, papryka, ser) z sosem pesto.
  • Nóżki drobiowo - wieprzowe.
  • Tatar wołowy - serwowany.

 

  • Sałatki
  • Sałatka ze świeżym ogórkiem, kukurydzą, szynką i majonezem.
  • Sałatka meksykańska.
  • Sałatka cezar (kurczak, sałata, grzanki czosnkowe, pomidorki, oliwki).
  • Cukinia z serkiem, rukolą, pomidory suszone, oliwki na sałacie.
  • Mozzarella z pomidorami i sos pesto.
  • Marynaty (ogórek, papryka, pieczarki, patisony, cebulki).

 

  • Bufet deserowy
  • Świeże owoce krojone , ciasta domowe , słodycze, kawa , herbata.
  • Napoje zimne (cola, fanta, sprite, woda gaz., woda n/g, soki owocowe).
  • Tort weselny

 

  • Apartament dla Młodej Pary + beczka piwa 30 litrów do baru GRATIS.
  • Cena zestawu 230 złotych od osoby

 
Komunie, chrzciny, imieniny – propozycje 2016.
 
Menu I

  • Zupy
  • Rosół z domowym makaronem.
  • Krem pomidorowy z grzankami.

 

  • II danie
  • Kotlet sauté z kością z grilla, ziemniaki z wody, kapusta młoda z koperkiem.

 

  • Deser
  • Gruszka w cieście z lodami.

 

  • Zupa
  • Strogonoff z bułką.

 

  • Przystawki zimne
  • Mięsa pieczyste i swojskie wędliny.
  • Mix pasztetów z dodatkami.
  • Polędwiczki wieprzowe i z kurczaka w panierce z sosami.
  • Galaretki wieprzowe z groszkiem.
  • Naleśnik z kurczakiem w curry.
  • Śledź w trzech smakach.
  • Jajka faszerowane łososiem.
  • Warzywa w cieście z dipami.
  • Cukinia zapiekana z serem feta.

 

  • Sałatki
  • Sałatka grecka.
  • Sałatka polska (ogórek, kukurydza, szynka, natka).
  • Sałatka obłędna z kaszą kuskus i rukolą.
  • Mozzarella z pomidorami.
  • Pomidory z cebulką, ogórki świeże.

 

  • Marynaty
  • Papryka, pieczarki, śliwki, ogórki.

 

  • Bufet deserowy
  • Świeże owoce krojone , ciasta domowe , słodycze, kawa , herbata.

 

  • Napoje zimne (cola, fanta, sprite, woda gaz., woda n/g, soki owocowe).
  • Cena od osoby 150 złotych brutto

 
Menu II

  • Zupy
  • Rosół z makaronem naleśnikowym
  • Krem z selera z kurczakiem.

 

  • II danie
  • Talerz mięs grillowych z cukinią pieczoną i ziemniakami opiekanymi

 

  • Deser
  • Chłodnik z truskawek ze słodką śmietaną.

 

  • II danie
  • Półmisek pierogów (z mięsem, z kurkami).

 

  • Przystawki
  • Półmisek mięs pieczystych.
  • Tymbaliki drobiowe z oliwką i cytryną.
  • Rożki z szynki z twarożkiem ziołowym.
  • Kaczka faszerowana bakaliami.
  • Jajka sauté ze szczypiorkiem.
  • Ryba po grecku.
  • Tortilla ze świeżych warzyw z szynką.
  • Warzywa w cieście z sosami.
  • Kurczak ze szpinakiem w galarecie.

 

  • Sałatki
  • Sałatka meksykańska.
  • Sałatka makaronowa z tuńczykiem.
  • Sałatka włoska z fetą, rukolą i pestkami słonecznika.
  • Mozzarella z pomidorami.
  • Pomidory z cebulką, ogórki świeże.

 

  • Marynaty
  • Papryka, pieczarki, śliwki, ogórki.

 

  • Bufet deserowy
  • Świeże owoce krojone , ciasta domowe , słodycze, kawa , herbata.

 

  • Napoje zimne (cola, fanta, sprite, woda gaz., woda n/g, soki owocowe).
  • Cena od osoby 150 złotych brutto

 
Menu III

  • Zupy
  • Rosół z makaronem
  • Krem z fasoli z zielonym pesto

 

  • II danie
  • Polędwiczki w boczku zapiekane z serem pleśniowym, purée ziemniaczane i surówka z marynowanych buraczków.

 

  • Deser
  • Lody z polewą czekoladową.

 

  • II danie
  • Rwana cielęcina z grilla podana w bułce, frytki i surówka ze świeżych warzyw

 

  • Przystawki 
  • Półmisek kiełbas podsuszanych i mięs pieczystych.
  • Kurczak zapiekany w awokado.
  • Tortilla z łososia z serkiem ziołowym.
  • Galaretki drobiowo - wieprzowe.
  • Warzywa faszerowane.
  • Rożki ze schabu.
  • Śledź w oleju.
  • Szynka parmeńska z melonem i parmezanem.
  • Cukinia z pomidorkami suszonymi i serkiem.

 

  • Sałatki
  • Sałatka grecka.
  • Sałatka hawajska z kurczakiem i ananasem.
  • Sałatka cezar z kurczakiem.
  • Mozzarella z pomidorami.
  • Pomidory z cebulką, ogórki świeże.

 

  • Marynaty
  • Papryka, pieczarki, śliwki, ogórki.
  • Bufet deserowy
  • Świeże owoce krojone , ciasta domowe , słodycze, kawa , herbata.
  • Napoje zimne (cola, fanta, sprite, woda gaz., woda n/g, soki owocowe).
  • Cena od osoby 150 złotych brutto

 
 

  • Najpopularniejsze potrawy – zawsze na czasie  (można zamieniać proponowane potrawy na te z konkretnych zestawów menu)

 

  • Zupy
  • Bulion „Królewski” z kawałkami kurczaka i makaronem z ciasta naleśnikowego.
  • Flaki drobiowe z warzywami.
  • Krem z fasoli
  • Rosół z gęsi na borowikach.
  • Zupa kurkowa z ziemniakami.
  • Rosół z małymi pierożkami.
  • Krem grzybowy

 

  • Dania główne
  • Schab pieczony w sosie śliwkowym, bukiet warzyw gotowanych na parze, ziemniaki opiekane.
  • Eskalopki wieprzowe z sosem grzybowym, surówka Coleslaw, ziemniaki z wody.
  • Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i mozzarellą, cząstki ziemniaczane, surówka z marchewki z jabłkiem i śmietaną.
  • Polędwiczki wieprzowe faszerowane cebulą i zawinięte w boczku w sosie miodowo – musztardowym, ziemniaki opiekane w ziołach, surówka coleslaw.
  • Kotlet De Volaille z szynką i serem, surówka wiosenna, grubo krojone frytki.
  • Stek ze schabu z sosem myśliwskim, surówka wiosenna, ziemniaki z wody.
  • Pieczone polędwiczki wieprzowe z sosem pieprzowym, buraczki zasmażane, kluseczki śląskie.
  • Pieczone podudzia z kurczaka w aromatycznych ziołach, duszona na maśle marchewka z groszkiem, ziemniaczane pureé.
  • Indyk w sosie brzoskwiniowym, warzywa gotowane na parze, ziemniaki z wody z koperkiem.

 

  • Dodatkowe propozycje

 

  • Propozycja stołu biesiadnego(wiejskiego)
  • Na gorąco:
  • kiełbasa
  • kaszanka
  • ziemniaki pieczone w tymianku

 

  • Na zimno :
  • Kiełbasa wiejska podsuszana
  • Kaszanka na zimno
  • Szynka wieprzowa z kością około 10 kg
  • Wędzone polędwiczki wieprzowe
  • Wędzony baleron
  • Wędzony boczek
  • Wędzona szynka w puckach
  • Wędzona słonina
  • Wędzone żeberka
  • Pasztety na deskach
  • Salcesony
  • Smalec 
  • Rolmopsy
  • Ryby marynowane
  • Pieczywo (różne)
  • Marynaty (ogórki kiszone, małosolne-w sezonie, papryka, grzybki, cebulki, chrzan, ćwikła

 

  • Fontanna czekoladą płynąca
  • Do wyboru smaki czekolady (mleczna, truskawkowa, pomarańczowa, limonka) 5KG
  • Smakowite dodatki (świeże owoce, wafelki, biszkopty, ciasteczka, rurki z kremem)

 

  • Biesiada grillowa
  • Polędwica wołowa 3KG
  • Karkówka wieprzowa 4KG
  • Boczek wieprzowy 4KG
  • Kiełbasa 4KG
  • Kaszanka 4KG
  • Surówki (surówka coleslaw, surówka z marynowanych buraczków, surówka z kiszonych ogórków)
  • Sosy do mięs
  • Pieczywo mieszane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Królewska - Sala Bankietowa Królewska - Sala Bankietowa Królewska - Sala Bankietowa Królewska - Sala Bankietowa Królewska - Sala Bankietowa Królewska - Sala Bankietowa Królewska - Sala Bankietowa